Poskytnutí elektřiny cizím = porušení stanov

Vážení garážníci,

při konsolidaci činnosti družstva byly u několika garáží ve dvoře Š1 v řadě sousedící se zahrádkami zjištěny prohřešky, které jsou v rozporu se stanovami Družstva. Jedná se o přeprodávání elektřiny do sousedních zahrádek. Družstvo nemá v popisu své činnosti uvedenu dodávku a prodej elektrické energie. Pokud se toto stane, jedná se o nezákonné podnikání a toto může být předmětem trestního stíhání. Počátkem t.r. předsedkyně pí. Rousová osobně uložila všem zjištěným garážníkům, z jejichž garáže byly napojeny sousední zahrádky, aby tyto černé odběry odstranili. Všichni rozumně reagovali a odběry zrušili.

Nyní však byla zjištěna u jedné garáže opakovaná černá dodávka elektřiny do zahrádek. Viník je znám, výbor mu ukládá „žlutou kartu“, jako výstrahu. Ano, funguje to jako ve fotbale. Opakování přestupku je „ohodnoceno červenou kartou“ a viníkovi bude zrušen odběr elektřiny pro jeho garáž. Technické provedení odpojení jedné garáže si vyžádá jistý čas, do té doby bude odpojena elektřina pro celou řadu garáží. Jde o řadu garáží č. 147 – 174. Družstvo se nehodlá v žádném případě vystavit nebezpečí trestního stíhání!

Výzva pro všechny družstevníky v této řadě garáží – buďte navzájem solidární a nevystavujte se nebezpečí odpojení od elektřiny! Pokud kdokoliv z vás zjistí, že některý garážník opětně připojil nějakého zahrádkáře, nahlašte to výboru. Není to bonzování, jen chráníte své oprávněné zájmy i právní bezúhonnost družstva.

Opakované porušování stanov může být důvodem ke zrušení členství a ztrátě práva na užívání garáže.

Výbor Družstva garáží Štětí

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..